Φθινοπωρινές απολαύσεις: Τα λαχανικά που «πρωταγωνιστούν» στις συνταγές του Σεπτεμβρίου

Μπορεί οι επιλογές να είναι πολλές -από μπρόκολο και κουνουπίδι, μέχρι σπανάκι, γλυκοπατάτα και κολοκύθα -εμείς όμως, έχουμε επιλέξει εκείνες που θα «ντύσουν» τον φετινό Σεπτέμβρη στην πιο… πράσινη εκδοχή του.

Αλήθεια, ποια εποχή του χρόνου σε εμπνέει περισσότερο να μαγειρέψεις; Θα μου πεις, όλες οι εποχές έχουν τα δικά τους, ιδιαίτερα seasonal προϊόντα, που μπορούν να κάνουν κάθε πιάτο μοναδικό. Ωστόσο, αν υπάρχει μία εποχή που η διάθεση για μαγειρική βρίσκεται στα ύψη, αυτή είναι σίγουρα το φθινόπωρο -aka Σεπτέμβριος.

Βλέπεις, λίγο η επιστροφή στην καθημερινότητα, λίγο η ανανέωση που ψάχνουμε με την έναρξη της νέας σεζόν και λίγο τα gatherings που από την παραλία μεταφέρονται στο… μπαλκόνι του σπιτιού μας, και η διάθεση για νέους πειραματισμούς στην κουζίνα είναι εδώ!

Σε αυτό φυσικά, συμβάλλουν και τα αγαπημένα, θρεπτικά λαχανικά του φθινοπώρου, τα οποία μπορούμε να προσθέσουμε στις φθινοπωρινές μας συνταγές με Knorr.

Τα λαχανικά στις πιο φθινοπωρινές τους αποχρώσεις

Και αν αναρωτιέσαι, ποια είναι τα θρεπτικά συστατικά που «ζητάει» όχι μόνο ο οργανισμός μας, αλλά και το τραπέζι μας για την έναρξη της φθινοπωρινής σεζόν, συνέχισε να διαβάζεις! Διότι μπορεί οι επιλογές να είναι πολλές -από μπρόκολο και κουνουπίδι, μέχρι σπανάκι, γλυκοπατάτα και κολοκύθα -εμείς όμως, έχουμε επιλέξει εκείνες που θα «ντύσουν» τον φετινό Σεπτέμβρη στην πιο… πράσινη εκδοχή του.

Σούπα από κίτρινη κολοκύθα ή αλλιώς το cozy dish του Σεπτεμβρίου

Το φθινόπωρο είναι η εποχή του coziness και άρα, θέλει cozy πιάτα, όπως ας πούμε, μία σούπα με την πιο βελούδινη υφή. Άλλωστε, δεν υπάρχει αμφιβολία πως πρόκειται για την ιδανική επιλογή, όσο η θερμοκρασία χαμηλώνει. Γι’ αυτό, τι θα έλεγες να δημιουργήσεις step by step την πιο πλούσια σε θρεπτικά συστατικά σούπα από κίτρινη κολοκύθα, που θα ενθουσιάσει τους γευστικούς σου «κάλυκες»;

Για να την ετοιμάσεις θα χρειαστείς τα εξής υλικά:

  • 1,5 κιλό κίτρινη κολοκύθα
  • 1 πράσο
  • 2 τεμάχια Knorr «Σπιτικός» Ζωμός Λαχανικών
  • 1 κλωνάρι σέλερι
  • 1 μέτριο καρότο
  • Μισό κρεμμύδι ξερό
  • 150 γρ. μαργαρίνη
  • 400 ml γάλα καρύδας σε κονσέρβα
  • Μισό κ.γ. κύμινο (προαιρετικά)
  • 2 κ.σ. φρέσκο κόλιανδρο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Όπως λένε και οι cook lovers, η καλή προετοιμασία «ορίζει» και το καλό αποτέλεσμα. Γι’ αυτό, πριν ξεκινήσεις την εκτέλεση της συνταγής σου, πρέπει να βεβαιωθείς πως διαθέτεις όλα τα υλικά στον πάγκο της κουζίνας σου, ακριβώς στη μορφή που τα χρειάζεσαι. Δηλαδή, την κολοκύθα κομμένη σε κομμάτια, το πράσο και το σέλερι λιωμένα στο μπλέντερ, καθώς και το ξερό κρεμμύδι και τον κόλιανδρο ψιλοκομμένα. Μην αμελήσεις, φυσικά, να τρίψεις στον τρίφτη και το καρότο. Αφού, λοιπόν, εξασφαλίσεις ότι τα έχεις όλα έτοιμα, μπορείς να προχωρήσεις… στο επόμενο βήμα.

Χρειάζεσαι ένα βαθύ σκεύος, όπου θα ρίξεις όλα τα λαχανικά εκτός του κόλιανδρου. Στη συνέχεια, θα τα σοτάρεις σε μέτρια θερμοκρασία με μαργαρίνη και θα προσθέσεις τα δύο τεμάχια Κnorr «Σπιτικό» Ζωμό Λαχανικών. Αμέσως μετά, θα προσθέσεις στο σκεύος δύο λίτρα κρύο νερό, θα ανακατέψεις και θα το αφήσεις να βράσει για 40 με 45 λεπτά, σε χαμηλή θερμοκρασία. Μόλις περάσει ο χρόνος βρασμού, μπορείς να λιώσεις τα λαχανικά μέσα στο σκεύος με το μπλέντερ χειρός μέχρι να αποκτήσει το μείγμα κρεμώδη υφή. Στη συνέχεια, αφήνεις να μαγειρευτεί για πέντε λεπτά ακόμη.

Voila! H σούπα σου είναι πανέτοιμη και το μόνο που απομένει, είναι να τη σερβίρεις σε ένα πιάτο, γαρνίροντας τη με τον ψιλοκομμένο κόλιανδρο. Πίστεψέ μας, δεν υπάρχει περίπτωση να μην γλύφεις τα δάχτυλά σου.

Τορτελίνια σουφλέ με κρέμα από μπρόκολο: Το… comfort food για κάθε περίσταση

Αν μέχρι σήμερα, πίστευες πως τα τορτελίνια είναι ένα «πρόχειρο» φαγητό, για τις ημέρες που δεν έχουμε χρόνο να μαγειρέψουμε, γράψε λάθος! Σε πληροφορούμε πως πρόκειται για μία συνταγή που επιλέγουμε ακόμα και στις πιο fancy περιστάσεις, ειδικά μάλιστα, στην πιο special εκδοχή τους: Τορτελίνια σουφλέ με κρέμα από μπρόκολο.

Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι τα εξής:

Για να πραγματοποιήσεις τη συνταγή, θα πρέπει πρώτα να φροντίσεις να κόψεις το κοτόπουλο σε κύβους -φορώντας φυσικά γάντια μιας χρήσης- και να ψιλοκόψεις τον μαϊντανό. Αμέσως μετά, τοποθέτησε το μπρόκολο σε μία κατσαρόλα με νερό που βράζει για 3-4 λεπτά, μαζί με τον Knorr «Σπιτικό» Ζωμό Λαχανικών και στη συνέχεια, στράγγιξέ το. Το επόμενο βήμα είναι να σοτάρεις το κοτόπουλο σε ένα τηγάνι με δύο κουταλιές της σούπας από το βούτυρο, μέχρι να πάρει χρώμα. Πρόσθεσε, στη συνέχεια, τον Knorr «Σπιτικό» Ζωμό Κότας, καθώς και μισό φλιτζάνι νερό και άφησέ το, μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο.

Όσο περιμένεις, πρόσθεσε τα τορτελίνια σε αλατισμένο νερό, στο σκεύος που χρησιμοποίησες για το μπρόκολο, και άφησέ τα να βράσουν, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Αφού βράσουν, στράγγιξέ τα και ανακάτεψέ τα με δύο κουταλιές της σούπας βούτυρο. Επιπλέον, άλειψε ένα πυρίμαχο σκεύος με λίγο βούτυρο και τοποθέτησε τα τορτελίνια μαζί με το κοτόπουλο, τον μαϊντανό και το μισό τριμμένο τυρί. Όσον αφορά στην κρέμα, θα χρειαστεί να χτυπήσεις στο μπλέντερ, το μπρόκολο με την κρέμα γάλακτος, το αλάτι, το πιπέρι και μία κουταλιά σούπας βούτυρο. Για το φινάλε της συνταγής, περιχύνεις τα τορτελίνια με την κρέμα, πασπαλίζεις με το υπόλοιπο τυρί και τα αφήνεις να ψηθούν σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C για 30 λεπτά. Κάνε λίγη υπομονή και πολύ γρήγορα θα έχεις στο τραπέζι της κουζίνας σου, το πιο λαχταριστό πιάτο του φετινού Σεπτέμβρη!

Σε κάθε περίπτωση, να θυμάσαι πως οι συνταγές είναι ενδεικτικές και οι επιλογές που έχεις για να δοκιμάσεις στα… φθινοπωρινά μενού σου με Knorr είναι πολλές και σε περιμένουν να τις ανακαλύψεις. Γι’ αυτό φόρεσε τη μαγειρική σου ποδιά και… feel free να δημιουργήσεις!

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης