Λαχταριστά καρβελάκια κολοκύθας με παρμεζάνα
Φτιάξτε μόνες σας τα δικά σας ψωμάκια και όλοι θα καταλάβουν πόσο σπουδαία μαγείρισσα είστε.
Υλικά
120 γρ. τριμμένη κολοκύθα
200 γρ. αλεύρι
1 φακελάκι baking powder
30 γρ. τριμμένο τυρί παρμεζάνα
1,5 κουταλιά αλάτι
1 κουταλιά ψιλοκομμένο φρέσκο δεντρολίβανο
2 αβγά
1 κουταλιά της σούπας γάλα
Εκτέλεση
1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς Κελσίου.
2. Ελαφρά βουτυρώστε ένα ταψί.
3. Σε ένα μεγάλο μπολ συνδυάστε το αλεύρι, την κολοκύθα, το αλάτι και το baking powder, το δεντρολίβανο και την παρμεζάνα.
4. Προσθέστε τα αβγά και το γάλα και ανακατέψτε με μία ξύλινη κουτάλα, έτσι ώστε η ζύμη να είναι υγρή και κολλώδης. Αν χρειαστεί μπορείτε να ρίξετε περισσότερο αλεύρι για να μπορείτε να πλάσετε τα καρβελάκια σας.
5. Χωρίστε τη ζύμη σε τέσσερα μέρη και βάλτε τα στο ταψί.
6. Πλάστε τα καρβελάκια και ρίξτε λίγο έξτρα τριμμένη παρμεζάνα πάνω από κάθε καρβελάκι.
7. Ψήστε για 25 με 30 και μόλις γίνουν καφέ μπορείτε να τα βγάλετε από το φούρνο.