Τούρτα με μήλα και ψωμί από τη διάσημη σεφ, Νίκη Μερκούρη
ΝΙΚΗ ΤΑΟΥΣΑΝΗ ΜΕΡΚΟΥΡΗ
Τα μήλα είναι υγιεινά και κάνουν υπέροχα γλυκά. Δοκιμάστε τη διαφορετική τούρτα που σας προτείνουμε και θα μας θυμηθείτε.
Υλικά
6 φλιτζάνια μαύρο ψωμί
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 ξύλο κανέλας
6 πράσινα μήλα σε φέτες
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
3 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα φράουλα
1/2 φλιτζάνι σταφίδες σε κονιάκ ή λικέρ
1 δόση σαντιγί χτυπημένο
Εκτέλεση
1. Ρίχνουμε το βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι.
2. Προσθέτουμε τη ζάχαρη.
3. Μόλις καραμελώσει ρίχνουμε το ψωμί τριμμένο σε ψίχουλα.
4. Βράζουμε τα μήλα με την ζάχαρη και την κανέλα.
5. Παίρνουμε μια πιατέλα και ρίχνουμε πρώτα τη μισή δόση του ψωμιού.
6. Μετά ρίχνουμε τα μισά μήλα και τη μαρμελάδα και σκεπάζουμε με την υπόλοιπη δόση ψωμιού.
7. Τελειώνουμε με τα υπόλοιπα μήλα και ρίχνουμε από πάνω τη σαντιγί που έχουμε χτυπήσει σε γάλα, βανίλια και κονιάκ.
8. Στολίζουμε με σταφίδες και το γλυκό μας είναι έτοιμο.