Ο χειμώνας θέλει ζέστη, χουχούλιασμα και… μανιταρόσουπα!

Λίγο πριν απολαύσουμε τη μανιταρόσουπά μας, προσθέτουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε.

Τώρα που τα βράδια μας έγιναν πιο κρύα, δεν υπάρχει κάτι που να θέλουμε περισσότερο από το να χουχουλιάζουμε κάτω από την κουβέρτα ή το πάπλωμα διαβάζοντας το αγαπημένο μας βιβλίο ή βλέποντας μια ταινία ή την αγαπημένη μας σειρά. Αλλά ξέρεις τι χρειάζονται αυτά; Ενέργεια για να μην αρχίσουν να κλείνουν τα μάτια μας μετά από 5 λεπτά, άρα φαγητό. Και τι καλύτερο από ένα μπολ γεμάτο με αχνιστή, βελούδινη μανιταρόσουπα;

Ζεστά χέρια, ζεστό στομάχι

Τίποτα καλύτερο, θα πούμε εμείς. Το ωραίο της υπόθεσης είναι ότι αυτή η σούπα είναι πολύ εύκολη (έχουμε βρει και σούπερ συνταγή) και γρήγορη για να την κρατήσεις μέσα σε λίγη ώρα στα χέρια σου. Τα υλικά που χρειαζόμαστε για να την ετοιμάσουμε είναι τα εξής:

  • 500 γρ. μανιτάρια λευκά
  • 250 γρ. μανιτάρια πλευρώτους
  • 1 πράσο (το άσπρο μέρος), ψιλοκομμένο
  • 1 πατάτα, κομμένη σε κυβάκια
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 120 ml λευκό κρασί
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 λίτρο νερό
  • 1 Knorr Κλασικό Κύβο Λαχανικών
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Αρχικά, αφού βεβαιωθούμε ότι δεν μας λείπει κάποιο από τα υλικά μας, σκουπίζουμε τα μανιτάρια με υγρή πετσέτα και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Το επόμενο βήμα μας είναι να πάρουμε μια μεγάλη κατσαρόλα, να ζεστάνουμε το ελαιόλαδο και να σοτάρουμε για λίγο το σκόρδο και το πράσο σε χαμηλή φωτιά για 1 λεπτό.

Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα μανιτάρια και μαγειρεύουμε μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους και να μαραθούν ελαφρά. Ρίχνουμε και την πατάτα, το κρασί, το νερό και, τέλος, τον Knorr Κλασικό Κύβο Λαχανικών και αφήνουμε να βράσουν με κλειστό καπάκι για 10-15 λεπτά.

Έπειτα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και πολτοποιούμε με ραβδομπλέντερ. Συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 10 λεπτά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να χυλώσει η σούπα.

Λίγο πριν απολαύσουμε τη μανιταρόσουπά μας, προσθέτουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε. Για το σερβίρισμα, και για να είναι πιο ωραία οπτικά η σούπα μας και για έξτρα γεύση, προσθέτουμε το σχοινόπρασο.

Πόση ώρα χρειάζεται για να φτιάξουμε αυτήν τη μανιταρόσουπα; Λίγη. Πόση απόλαυση παίρνουμε όταν την κρατάμε σε ένα μπολ στα χέρια μας και την απολαμβάνουμε στην πολυθρόνα του σαλονιού μας ενώ είμαστε σκεπασμένες με μια κουβέρτα; Άπειρη. Παίρνουμε κουτάλι και απολαμβάνουμε. Καλή μας όρεξη!

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης