Το πιο σπιτικό φαγητό: Τουρλού
Θρεπτικό, χορταστικό, γεμάτο γεύσεις και χρώματα, αρκετά ζουμερό για τις αγαπημένες «παπάρες» και κυρίως, πολύ εύκολο. Το τουρλού είναι από τα πιο γνωστά, απλά, σπιτικά φαγητά και λατρεύεται από όλους. Η παρακάτω συνταγή έχει μερικές έξτρα προσθήκες και μοιάζει πολύ με το γαλλικό ratatouille. Τι άλλο μπορεί να θέλει κάποιος για ένα χειμωνιάτικο, πεντανόστιμο πιάτο;
Υλικά
2 μελιτζάνες
2 κολοκυθάκια
2 πιπεριές
1 κρεμμύδι
4-5 ώριμες ντομάτες
4 αυγά
λάδι
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
1.Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε σε κύβους τις μελιτζάνες, τα κολοκυθάκια και τις πιπεριές και κόβετε σε λεπτές φέτες το κρεμμύδι.
2.Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνετε λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε όλα τα προηγούμενα υλικά για 5-6 λεπτά.
3.Καθαρίζετε και τρίβετε τις ντομάτες και τις ρίχνετε στο τηγάνι. Αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε ένα ποτήρι νερό και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για 40-45 λεπτά.
4.Όταν έχει πιει το νερό, ρίχνετε τα αυγά και τα αφήνετε να σιγοψηθούν. Μόλις είναι έτοιμα, αφαιρείτε από τη φωτιά και σερβίρετε.