To Mocha Mousse είναι το Pantone χρώμα της χρονιάς και η συνταγή - έμπνευση θέλει μόνο 4 υλικά

Πατούλια Κατερίνα

Σου παρουσιάζουμε το Pantone Χρώμα για το 2025: το PANTONE 17-1230 Mocha Mousse.

Ένα απαλό καφέ που μεταφέρει τις αισθήσεις μας στην ευχαρίστηση και τη νοστιμιά ήταν η επιλογή της Pantone για το Χρώμα της Χρονιάς 2025.

Με μια ζεστή πλούσια καφέ απόχρωση, το PANTONE 17-1230 Mocha Mouse κρύβει μέσα του την απολαυστική ποιότητα κακάο, σοκολάτας και καφέ.

Λίγα λόγια για το PANTONE 17-1230 Mocha Mouse

Εμπλουτισμένο με διακριτική κομψότητα και γήινη φινέτσα, το PANTONE 17-1230 Mocha Mousse παρουσιάζει μια διακριτική και καλόγουστη πινελιά γοητείας και την αισθησιακή της ζεστασιά.

«Υπάρχει μια αυξανόμενη κίνηση για να ευθυγραμμιστούμε πιο στενά με τον φυσικό κόσμο και το PANTONE 17-1230 Mocha Mousse τιμά και αγκαλιάζει τη συντήρηση του φυσικού μας περιβάλλοντος. Το PANTONE 17-1230 Mocha Mousse βρίσκει την αρμονία και την ισορροπία μεταξύ των απαιτήσεων της νεωτερικότητας και της διαχρονικής ομορφιάς της έντεχνης δημιουργίας», ανέφερε χαρακτηριστικά η Pantone για τη φετινή της επιλογή που ακολουθεί το περσινό Peach Fuzz και το προπέρσινο Viva Magenta.

Ποια είναι η συνταγή- έμπνευση πίσω από το χρώμα της χρονιάς;

Μα φυσικά η κλασική μους σοκολάτας μεταμορφωμένη σε ένα εντυπωσιακό κέικ μόκας σοκολάτας.

Τι καλύτερο για να ξεκινήσεις τη χρονιά της Mocha Mousse, από το ομώνυμο επιδόρπιο σε μορφή κέικ; Αυτό το νόστιμο επιδόρπιο μόκα μους είναι εύκολο να γίνει, απαιτεί μόνο τέσσερα βασικά συστατικά (και δύο επιλογές σερβιρίσματος) και είναι τόσο νόστιμο όσο φαίνεται.

Για να δημιουργήσουμε αυτό το κέικ μόκα-μους χρησιμοποιούμε ένα έξυπνο hack: Χρησιμοποιώντας ως βάση ένα κέικ σοκολάτας και πάνω από το κέικ σοκολάτας, βάζουμε την εύκολη μους μόκα (φτιαγμένη από μαύρη σοκολάτα, σκόνη στιγμιαίου καφέ και παχύρρευστη κρέμα).

Υλικά:

200 γρ μαύρης σοκολάτας, χοντροκομμένη
2 κουταλιές της σούπας σκόνη στιγμιαίου καφέ
300 ml παχύρρευστη κρέμα
600 γρ κέικ σοκολάτας
300ml κρέμα γάλακτος παχύρρευστη
Τριμμένη μαύρη σοκολάτα, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

Τοποθετείς τη σοκολάτα, τη σκόνη καφέ και το 1/2 της κρέμας σε ένα μπολ κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων. Βάζεις στον φούρνο για ένα λεπτό, ανοίγεις, ανακατεύεις και αφήνεις για ένα λεπτό ακόμα.

Αφήνουμε στην άκρη το μείγμα να κρυώσει εντελώς. Χρησιμοποιώντας ένα μίξερ, χτυπάς το κρύο μείγμα σοκολάτας με την υπόλοιπη κρέμα μέχρι να γίνει αφράτο. Και έχεις έτοιμη τη μους που θα βάλεις πάνω από το κέικ σοκολάτας και αν θες προσθέτεις σαντιγί και τριμμένη σοκολάτα.

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης