Δύο εύκολες και γιορτινές συνταγές για να κλέψεις την παράσταση στο χριστουγεννιάτικο τραπέζι
Οι γιορτές πλησιάζουν και μαζί τους φέρνουν την ευκαιρία να μαζευτούμε γύρω από ένα τραπέζι γεμάτο γεύσεις, γέλια και αγαπημένα πρόσωπα.
Αν ψάχνεις πώς θα εντυπωσιάσεις τους καλεσμένους σου, χωρίς να περάσεις ατελείωτες ώρες στην κουζίνα, αυτές οι δύο εύκολες και γιορτινές συνταγές είναι για εσένα!
#1 Φιλέτο κοτόπουλο με σάλτσα cranberries
Ένα πιάτο που συνδυάζει την απλότητα με την κομψότητα.
Τα υλικά που χρειάζεσαι:
- 4 φιλέτα κοτόπουλο
- 1 φλιτζάνι φρέσκα ή αποξηραμένα cranberries
- 1/2 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
- 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη
- 2 κ.σ. βούτυρο
- Αλάτι και πιπέρι
Τα «βήματα» που πρέπει να ακολουθήσεις:
Σοτάρεις τα φιλέτα σε βούτυρο μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα και αμέσως μετά, σε μία μικρή κατσαρόλα, βράζεις τα cranberries με το κρασί και τη ζάχαρη μέχρι να δέσει η σάλτσα. Στη συνέχεια, ρίχνεις τη σάλτσα πάνω από το κοτόπουλο και σερβίρεις με πουρέ πατάτας ή ψητά λαχανικά.
#2 Χριστουγεννιάτικο τιραμισού με γεύση gingerbread
Μια εορταστική εκδοχή του αγαπημένου γλυκού.
Τα υλικά που χρειάζεσαι:
- 200 γρ. σαβαγιάρ
- 250 γρ. μασκαρπόνε
- 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- 1/2 φλιτζάνι καφές espresso (κρύος)
- 2 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών για gingerbread (κανέλα, γαρίφαλο, μοσχοκάρυδο, τζίντζερ)
- 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
- Κακάο για πασπάλισμα
Τα «βήματα» που πρέπει να ακολουθήσεις:
Χτυπάς την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνει σαντιγί και ανακατεύεις με το μασκαρπόνε και τα μπαχαρικά. Κατόπιν, βουτάς τα σαβαγιάρ στον καφέ και στρώνεις σε πυρέξ. Εναλλάσσεις στρώσεις σαβαγιάρ και κρέμας και πασπαλίζεις με κακάο. Στο τέλος, αφήνεις στο ψυγείο για 3-4 ώρες και είναι έτοιμο.
Πίστεψέ μας, πρόκειται για δύο συνταγές απλές, γιορτινές και με εγγυημένο αποτέλεσμα! Γι’ αυτό, το μόνο που μένει να πούμε, είναι καλές γιορτές και καλή επιτυχία!