Γρήγορα τρουφάκια σοκολάτας με πορτοκάλι

Γρήγορα τρουφάκια σοκολάτας με πορτοκάλι

Αν σας αρέσουν οι τρούφες, αυτή εδώ είναι η πιο βασική και εύκολη συνταγή. Από κει και πέρα πάρτε την και πειράξτε την. Προσθέστε ξηρούς καρπούς, καφέ, αποξηραμένα φρούτα, δοκιμάστε άλλο λικέρ ή κάντε οτιδήποτε άλλο πιστεύετε πως ταιριάζει.

Υλικά
50 γραμμάρια βούτυρο ανάλατο
3 κουταλιές κρέμα γάλακτος
100 γραμμάρια καλής ποιότητας μαύρη σοκολάτα τεμαχισμένη σε κομμάτια
2 κουταλιές λικέρ Grand Marnier
1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
Κακάο σε σκόνη

Εκτέλεση
1. Σε ένα μικρό σκεύος σε μέτρια προς δυνατή φωτιά βάλτε το βούτυρο και την κρέμα γάλακτος. Ανακατέψτε και μόλις αρχίσουν να βράζουν αποσύρετε το τηγανάκι από τη φωτιά.
2. Προσθέστε αμέσως την ψιλοκομμένη σοκολάτα το λικέρ και το ξύσμα πορτοκαλιού και συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.
3. Ρίξτε το μείγμα σε ένα ρηχό ταψί και αφήστε το να κρυώσει για περίπου 2 ώρες μέχρι να γίνει σταθερό.
4. Με ένα κουτάλι, ένα μικρό scoop ή ό,τι σας βολεύει φτιάξτε μικρά μπαλάκια από το μείγμα και αφήστε τα στο ψυγείο να κρυώσουν για τριάντα λεπτά (μέχρι να σκληρύνουν λίγο).
5. Κυλήστε τα μπαλάκια μέσα σε ένα πιάτο με σκόνη κακάο και είναι έτοιμα.