Λαχταριστά πράσινα φασολάκια με παρμεζάνα
ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΙΟΥΛΗΣ
Δεν υπάρχει λόγος να σερβίρετε μαζί με τα κρέατα συνέχεια πατάτες τηγανητές. Μπορείτε να δοκιμάστε τα υπέροχα και υγιεινά αυτά φασολάκια και να εντυπωσιάσετε φίλους και γνωστούς.
Υλικά
350 γρ. φασολάκια καθαρισμένα και πλήρως στραγγισμένα
2 κουταλιές ελαιόλαδο
Αλατοπίπερο
1/4 της κουταλιάς σκόνη σκόρδου
1,5 κουταλιά τριμμένη παρμεζάνα
Εκτέλεση
1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
2. Βάλτε τα φασολάκια σε ένα λεπτό ταψί και ρίξτε το λάδι από πάνω.
3. Ρίξτε το αλατοπίπερο και τη σκόνη σκόρδου ώστε να πάει σε όλα τα φασολάκια.
4. Φροντίστε να έχετε απλώσει τα φασολάκια καλά και βάλτε στο φούρνο για δέκα λεπτά.
5. Ανακατέψτε τα και αφήστε για άλλα πέντε λεπτά.
6. Βγάλτε τα από το φούρνο και ρίξτε τη τριμμένη παρμεζάνα.