Η τέλεια cranberry σος των 15 λεπτών
ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΙΟΥΛΗΣ
Πολλές φορές φτιάχνετε κρέατα και θέλετε να τα αναβαθμίσετε γευστικά με σος που δεν είναι διαφορετική από τη μουστάρδα ή την κέτσαπ. Η craberry σος ταιριάζει απόλυτα με μοσχάρι και χοιρινό και μπορεί να δώσει μία γκουρμέ νότα σε πιάτο κρεατικό σας με τη γλυκόξινη γεύση της.
Υλικά
350 γρ. φρέσκα cranberry
1/2 κούπα φρεσκοστυμμένο χυμό πορτοκάλι
1/2 κούπα νερό
3/4 της κούπας ζάχαρη
Εκτέλεση
1. Ξεπλύντε καλά τα cranberry και βάλτε τα σε ένα σουρωτήρι να στεγνώσουν.
2. Ρίξτε τα στο τηγάνι με το χυμό, το νερό και τη ζάχαρη και ανοίξτε το μάτι σε μέτρια φωτιά.
3. Αφήστε για 15 το πολύ λεπτά στο τηγάνι και όσο η σος ετοιμάζεται τα cranberry θα «σκάνε», αλλά μη σας ανησυχήσει κάτι γιατί έτσι ξέρετε ότι το σος γίνετε,
4. Ανακατέψτε ανά περιόδους και η σος θα ετοιμαστεί χωρίς να κάνετε τίποτα άλλο.
5. Σερβίρετε καλύτερα κρύα ή σε θερμοκρασία δωματίου.