Εύκολο ψωμί με κολοκύθα και ginger
Τώρα με τις γιορτές θέλετε να σερβίρετε ένα ιδιαίτερο ψωμί και όχι το απλό καρβέλι πολυτελείας του φούρνου. Το ψωμί αυτό είναι εύκολο και γευστικό και θα σας βγάλει ασπροπρόσωπες.
Υλικά
1,5 κούπα πουρές κολοκύθας
1,2 κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3/4 της κούπας ζάχαρη
1 κουταλιά baking soda
1/4 της κουταλιάς σκόνη γαρίφαλο
1/2 κουταλιά σκόνη ginger
1/2 κουταλιά μοσχοκάρυδο
1 κουταλιά κανέλα
1/4 της κουταλιάς αλάτι
2 κουταλιές ηλιέλαιο
2 ασπράδια αβγών
1,5 κουταλιά έλαιο βανίλιας
2 κουταλιές ηλιόσποροι
Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώστε μία φόρμα ψωμιού.
2. Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τη μαγειρική σόδα, το γαρίφαλο, το ginger, το αλάτι, το μοσχοκάρυδο και την κανέλα.
3. Σε ένα μπολ ανακατέψτε τον πουρέ κολοκύθας, το λάδι, τα ασπράδια και τη βανίλια και ανακατέψτε μέχρι να γίνει ένα πηκτό μείγμα.
4. Ρίξτε σιγά το μείγμα αλευριού από το άλλο μπολ ενώ παράλληλα ανακατεύετε.
5. Προσέξτε μην το ανακατέψετε υπερβολικά και πετρώσει το μείγμα σας.
6. Βάλτε το μείγμα στη φόρμα και ψήστε για 50 λεπτά περίπου μέχρι να βάζετε μία οδοντογλυφίδα και να βγαίνει καθαρή.
7. Αφήστε το να κρυώσει και μετά σερβίρετε.