Η καλύτερη γέμιση για τη γαλοπούλα σας
Ναι η γέμιση που προτείνουμε θα είναι τέλεια για τη γαλοπούλα σας, αλλά τρώγεται και σκέτη για όσες δεν αντέχετε να περιμένετε μέχρι τα Χριστούγεννα.
Υλικά
6 χοντροκομμένες φέτες μπέικον
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1/4 της κουταλιάς αλάτι
1/4 της κουταλιάς πιπέρι
8 κούπες κρουτόν
3/4 τριμμένο κασέρι
1 κουταλιά αποξηραμένη μαντζουράνα
1,5 κουταλιά αποξηραμένο δεντρολίβανο
3 κουταλιές λιωμένο βούτυρο
2 κούπες ζωμό κοτόπουλο
Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου
2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι τηγανίστε το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό και βάλτε σε χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει τη λαδίλα.
3. Σε ένα άλλο τηγάνι ρίξτε το λάδι, το κρεμμύδι, τα μανιτάρια και το σκόρδο. Σοτάρετε για 15 λεπτά και προσθέστε το αλάτι και το πιπέρι.
4. Ρίξτε τα υλικά που μόλις τηγανίσατε σε ένα μπολ μαζί με τα κρουτόν, το τυρί, τη μαντζουράνα και το δεντρολίβανο. Προσθέστε το λιωμένο βούτυρο και το ζωμό κοτόπουλου και ανακατέψτε.
5. Βάλτε το μείγμα σε ένα ταψί και καλύψτε με αλουμινόχαρτο.
6. Ψήστε για 40 λεπτά με αλουμινόχαρτο και άλλα 5 χωρίς αυτό και η γέμιση σας είναι έτοιμη.