«Πράσινες» φωλιές με αυγά μάτια
Ένα πιάτο που μυρίζει μαμά, σπιτικό φαγητό και παιδικές αναμνήσεις. Φωλιά λαχανικών γεμισμένη με λαχταριστά αυγά-μάτια, ότι πιο χορταστικό, νόστιμο αλλά και υγιεινό μπορείτε να φτιάξετε μέσα σε λίγα λεπτά και να απολαύσετε ένα υπέροχο γεύμα.
Υλικά
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 μεγάλα αυγά
2 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε μπαστουνάκια
2 μεγάλες ντομάτες κομμένες σε κύβους
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
30γρ. φέτα τριμμένη
αλάτι, πιπέρι
1 πρέζα ρίγανη
Εκτέλεση
1.Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα τηγάνι και σοτάρετε τις πιπεριές και τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε τις ντομάτες και σοτάρετε για 2-3 λεπτά ακόμα. Αλατοπιπερώνετε.
2.Αδειάζετε τα λαχανικά σε ένα πυρέξ και ανοίγετε 2 μικρές φωλιές. Σε κάθε μία σπάτε μέσα ένα αυγό και το πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι.
3.Απλώνετε την τριμμένη φέτα στα λαχανικά και βάζετε το πυρέξ σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για περίπου 20 λεπτά. Σερβίρετε ζεστό, ιδανικά με φρυγανισμένο ψωμί.