Ταλιατέλες με σπανάκι και τυρί μασκαρπόνε
Πανεύκολη στην εκτέλεσή της, με απλά και υγιεινά υλικά, η αρχική ιδέα γι' αυτή τη μακαρονάδα έρχεται από μια συνταγή του Jamie Oliver και, αν και δεν πρόκειται για κάτι τρομερά πρωτότυπο, θα σας ξετρελάνει με την υπέροχη γεύση της.
Υλικά
1 πακέτο ταλιατέλες
½ κιλό φρέσκο σπανάκι, πλυμένο και ψιλοκομμένο (ή κατεψυγμένο)
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
250γρ. τυρί μασκαρπόνε
½ ποτήρι γάλα
½ φλιτζάνι παρμεζάνα φρεσκοτριμμένη
λίγο μοσχοκάρυδο
αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο
Εκτέλεση
1.Βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες.
2.Σε ένα τηγάνι ζεστάνετε το λάδι και σοτάρετε το σκόρδο με το μοσχοκάρυδο. Προσθέστε το σπανάκι και σοτάρετε μέχρι να μαραθεί και να πιει τα υγρά του. Αλατοπιπερώστε.
3.Χτυπήστε σε ένα μπολ το μασκαρπόνε με το γάλα μέχρι να γίνει κρεμώδες και ρίξτε το μείγμα το τηγάνι ανακατεύοντας καλά.
4.Στραγγίξτε τα ζυμαρικά, ρίξτε τα ξανά στην κατσαρόλα, προσθέστε το μείγμα του τηγανιού και την παρμεζάνα και ανακατέψτε καλά. Σερβίρετε αμέσως και αν θέλετε τρίψτε λίγη ακόμα παρμεζάνα στην κορυφή.