To καλύτερο κυριακάτικο φαγητό: Πανεύκολο σουφλέ με τυριά και ζαμπόν
Η Κυριακή θέλει ξεκούραση και καλό φαγητό. Και σας έχουμε το ιδανικότερο!
Απλά υλικά, ελάχιστος χρόνος και απολύτως κανένας κόπος μπορούν να φτιάξουν τις πιο αφράτες και λαχταριστές μπουκιές μαλακού ψωμιού με λιωμένο τυρί, γαλοπούλα και σάλτσα ντομάτα. Το σουφλέ της τεμπέλας δεν χρειάζεται να είναι φαντασμαγορικό, επιβάλλεται όμως να είναι νόστιμο και χορταστικό. Δοκιμάστε το και θα νιώστε περήφανες για την «τεμπελιά» σας.
Υλικά
6 φέτες ψωμί του τοστ
1 φλιτζάνι έτοιμη σάλτσα ντομάτας
150γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
5 φέτες καπνιστή γαλοπούλα
100γρ. τυρί cottage
2 μεγάλα αυγά
1 φλιτζάνι γάλα
λίγο βούτυρο για το πυρέξ
Εκτέλεση
1. Βουτυρώνετε καλά το πυρέξ, κόβετε στη μέση τις φέτες του τοστ και τις τοποθετείτε στον πάτο του έτσι ώστε να καλύπτουν η μία την άλλη.
2. Απλώνετε πάνω τους την σάλτσα ντομάτας και πασπαλίζετε με την τριμμένη μοτσαρέλα.
3. Κόβετε σε λεπτές λωρίδες την καπνιστή γαλοπούλα και τις σκορπίζετε στην επιφάνεια. Τέλος ρίχνετε το τυρί cottage σε διάφορα σημεία στην κορυφή.
4. Χτυπάτε σε ένα μπολ τα αυγά με το γάλα και αδειάζετε το μείγμα στο πυρέξ.
5. Βάζετε το πυρέξ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C και το ψήνετε για περίπου μισή ώρα.