Yγιεινά παντζάρια με κάρι και μηλίτη
Ένα τέλειο συνοδευτικό για τα κρέατα σας που μπορείτε να φάτε και μόνο του ως χορτοφαγικό πιάτο.
Υλικά
1 κιλό παντζάρια καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους
Ελαιόλαδο
1 κούπα μηλίτης
1/2 κουταλιά σκόνη κάρι
Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
2. Βάζουμε σε ένα τηγάνι τα παντζάρια με λίγο ελαιόλαδο και τα σοτάρουμε.
3. Ρίχνουμε το μηλίτη σε άλλο τηγάνι και το αφήνουμε να βράσει για 15 λεπτά.
4. Το βγάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τη σκόνη κάρι.
5. Όταν τα παντζάρια είναι ακόμα σκληρά, ρίχνουμε τον καυτό μηλίτη στο τηγάνι και τα αφήνουμε για άλλα δέκα λεπτά.
6. Βγάζουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.