Σταφιδόψωμο με μπύρα και γιαούρτι από τη Νίκη Μερκούρη
ΝΙΚΗ ΤΑΟΥΣΑΝΗ ΜΕΡΚΟΥΡΗ
Δοκιμάστε το και γευτείτε ένα υπέροχο γλυκό ψωμί.
Υλικά
1/2 λίτρο μπύρα
2 φλιτζάνια γιαούρτι
6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι μαστίχα Χίου κοπανιστή
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κόλιαντρο
350 γρ. φαρίνα κόκκινη
400 γρ. φαρίνα ολικής άλεσεως
100 γρ. σταφίδες
Ελαιόλαδο όσο πάρει μέχρι να γίνει η ζύμη σαν πηκτό χυλό.
Εκτέλεση
1. Κοπανάμε τη μαστίχα με λίγη ζάχαρη.
2. Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε τη μπίρα, τη ζάχαρη, το αλάτι, τη μαστίχα, το κόλιαντρο , το γιαούρτι, τις σταφίδες (αφού τις αλευρώσουμε) και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
3. Προσθέτουμε το αλεύρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
4. Λαδώνουμε δύο ταψάκια στρογγυλά ή μακρόστενα.
5. Μοιράζουμε τον πηκτό χυλό και ρίχνουμε από πάνω σουσάμι και λάδι.
6. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνουμε για μία ώρα.