Η πιο εύκολη crème caramel
Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα κρέμα καραμελέ με απλά υλικά.
Υλικά
6 αυγά
6 κουταλιές ζάχαρη
1000 ml κρύο γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
σιρόπι καραμέλας
Εκτέλεση
1. Χτυπήστε ελαφρά τα αυγά και τη ζάχαρη.
2. Ρίξτε το γάλα σιγά σιγά ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα.
3. Προσθέστε και τη βανίλια και ανακατέψτε.
4. Χύστε το μείγμα σε ένα πυρίμαχο σκεύος ή σε μια φόρμα πουτίγκας αφού πρώτα το/την έχετε «επενδύσει» με καραμέλα.
5. Ψήστε σε μέτριο φούρνο αφού βάλετε το σκεύος μέσα σε ένα άλλο με 3 εκατοστά νερό για περίπου 1 ώρα.
6. Αφήστε το γλυκό να κρυώσει εντελώς και ξεφορμάρετε.