Κλασικό γαλλικό «Poulet sauté» σε 10 λεπτά
Μία κλασική, αλλά εύκολη γαλλική συνταγή.
Υλικά
1 κουταλιά βούτυρο
1 κουταλιά ελαιόλαδο αρωματισμένο με σκόρδο
4 φιλεταρισμένα μπουτάκια κοτόπουλου
1 κρεμμύδι
1/4 της κούπας λευκό κρασί
1/2 κούπα ζωμό κοτόπουλου
Εκτέλεση
1. Λιώστε το βούτυρο σε ένα τηγάνι σε υψηλή θερμοκρασία μαζί με το λάδι.
2. Αλατοπιπερώστε το κοτόπουλο και βάλτε το τηγάνι. Μετά από τέσσερα λεπτά αλλάξτε γυρίστε τα φιλέτα.
3. Κόψτε και το κρεμμύδι και ρίξτε το στο τηγάνι.
4. Μετά από τρία λεπτά βγάλτε τα από τη φωτιά και βάλτε τα σε ένα πιάτο
5. Ρίξτε στο τηγάνι το ζωμό και το κρασί και μόλις πάρουν βράση ρίξτε τη σος πάνω από το κοτόπουλο.