Πίτσα σε μορφή κέικ
Το πιο νόστιμο, αλμυρό κέικ που μπορείτε να φτιάξετε μέσα σε ελάχιστη ώρα και χωρίς παιδέματα και δυσκολίες. Η γεύση του μοιάζει με αυτή μιας αφράτης, πικάντικης πίτσας, η εμφάνισή του όμως είναι ίδια με αυτή ενός κλασικού κέικ. Δοκιμάστε το και δεν θα το μετανιώσετε.
Υλικά
2 3/4 κούπας αλεύρι
1 baking powder
4 αυγά
1 στραγγιστό γιαούρτι
3/4 κούπας ηλιέλαιο
1 1/2 κούπα τριμμένη γραβιέρα ή διάφορα κίτρινα τυριά
2 κόκκινες πιπεριές φλωρίνης σε κυβάκια
1 μεγάλη πράσινη σε κυβάκια
1κ.γ αλάτι
1 κούπα αλλαντικά της αρεσκείας σας σε κομματάκια
1/2 κούπα ελιές
λίγη ρίγανη (προαιρετικά)
Εκτέλεση
1.Ανακατεύετε σε ένα μπολ το αλεύρι με το baking powder και το αφήνετε στην άκρη.
2.Σε ένα άλλο μπολ χτυπήστε τα αυγά με το μίξερ μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέστε το γιαούρτι και το ηλιέλαιο και χτυπήστε λίγο ακόμη.
3.Σταματήστε το μίξερ και ρίξτε στο μπολ τις πιπεριές, τα τυριά, τις ελιές, τα αλλαντικά, το αλάτι και λίγο-λίγο το αλεύρι. Ανακατέψτε τα απαλά με μια σπάτουλα μέχρι να γίνουν ένα σφιχτό μείγμα.
4.Αδειάστε το μείγμα σε μια φόρμα για κέικ την οποία θα έχετε βουτυρώσει καλά και ψήστε το σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για περίπου 1 ώρα. Κάντε το κλασικό τεστ με το μαχαίρι για να καταλάβετε πότε έχει ψηθεί, βγάλτε το από τον φούρνο, αφήστε το να σταθεί για περίπου 15 λεπτά και ξεφορμάρετε.