Γρήγορο κέικ βασιλόπιτας
Δοκιμάστε αυτήν τη συνταγή για βασιλόπιτα αρωματισμένη με πορτοκάλι, μοσχοκάρυδο και μαχλέπι ή φτιάξτε την όποτε έχετε όρεξη για ένα μυρωδάτο κέικ.
Υλικά
320 γραμμάρια βούτυρο φρέσκο
250 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
1 βανίλια
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1 πρέζα μοσχοκάρυδο τριμμένο
1 πρέζα μαχλέπι τριμμένο
4 αυγά
70 γραμμάρια γάλα φρέσκο
25 γραμμάρια κονιάκ
450 γραμμάρια αλεύρι μαλακό
8 γραμμάρια baking powder
80 γραμμάρια αμύγδαλα καθαρισμένα και χοντροκομμένα
Εκτέλεση
1. Βάλτε το βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη, το ξύσμα πορτοκαλιού, το μοσχοκάρυδο, τη βανίλια και το μαχλέπι σε ένα μπολ και χτυπήστε τα στο μίξερ (στην αρχή σιγά σιγά και στη συνέχεια ανεβάζοντας ταχύτητα μέχρι το μείγμα να αφρατέψει).
2. Σε ένα άλλο μπολ με ένα σύρμα ανακατέψτε τα αυγά, το γάλα και το κονιάκ και προσθέστε τα σιγά σιγά στο μείγμα του βουτύρου χτυπώντας με το μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν.
3. Προσθέστε το αλεύρι, το baking powder και το αμύγδαλο και δουλέψτε τα με το χέρι.
4. Βουτυρώστε μια φόρμα, χύστε το μείγμα του κέικ και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 50 λεπτά στους 170 βαθμούς.
5. Όταν κρυώσει, ξεφορμάρετε, διακοσμήστε αν θέλετε με γλάσο και προσθέστε το φλουρί. Καλή χρονιά.