Ρυζόγαλο σε 5 βήματα
Γρήγορη συνταγή για ρυζόγαλο με μόλις 8 υλικά σε 5 βήματα.
Υλικά
50 γραμμάρια ρύζι γλασέ
250 γραμμάρια νερό
1 πρέζα αλάτι
φλούδα από 1 λεμόνι
500 γραμμάρια φρέσκο γάλα
70 γραμμάρια ζάχαρη
1 βανίλια
15 γραμμάρια κορν φλάουερ
Εκτέλεση
1. Βάλτε το νερό, το ρύζι και το λεμόνι σε μια κατσαρόλα και βράστε μέχρι το ρύζι να «κρατάει» λίγο.
2. Σουρώστε το ρύζι, πετάξτε το λεμόνι και αφήστε το στο πλάι.
3. Σε μια άλλη κατσαρόλα βράστε τα 400 γραμμάρια γάλα, τη ζάχαρη και τη βανίλια και προσθέστε το σουρωμένο ρύζι.
3. Αραιώστε το κορν φλάουερ με το υπόλοιπο γάλα και προσθέστε το στο παραπάνω μείγμα.
4. Ανακατέψτε συνεχώς μέχρι να πήξει και σερβίρετε σε γυάλινα μπολ.
5. Βάλτε τα μπολ στο ψυγείο και σερβίρετε με κανέλα όταν κρυώσει το ρυζόγαλο.