Γλυκό του κουταλιού πατάτα

Γλυκό του κουταλιού πατάτα

Μέχρι και η γλυκοπατάτα μπορεί να γίνει ένα ιδιαίτερο γλύκισμα με την παρακάτω συνταγή.

Υλικά
μικρές γλυκοπατάτες
ζάχαρη
γαρίφαλα
νερό

Εκτέλεση
1. Πλύνετε και ξεφλουδίστε τις γλυκοπατάτες.
2. Σκεπάστε τες με νερό και αφήστε τες για 1 ώρα.
3. Αν δεν είναι αρκετά μικρές, μπορείτε να τις κόψετε σε κομμάτια. Αδειάστε το νερό και ζυγίστε τις γλυκοπατάτες (για κάθε 1 κιλό από αυτές, θα χρειαστείτε 600 γραμμάρια ζάχαρης, 3 γαρίφαλα και 1 λίτρο νερό.
4. Τοποθετήστε το νερό, τη ζάχαρη και τα γαρίφαλα σε μια μεγάλη κατσαρόλα και αφήστε τα να πάρουν βράση.
5. Προσθέστε τις γλυκοπατάτες και χαμηλώστε τη φωτιά έτσι ώστε να μαγειρευτούν καλά αλλά και το σιρόπι να μην εξατμιστεί.
6. Όταν οι πατάτες σας αποκτήσουν ένα διάφανο κίτρινο χρώμα και το σιρόπι δεν είναι ούτε πολύ ανοιχτόχρωμο ούτε πολύ παχύ, τότε το γλυκό σας είναι έτοιμο.
7. Αν θέλετε να το αποθηκεύσετε, όταν κρυώσει βάλτε το σε καθαρά γυάλινα δοχεία που κλείνουν ερμητικά. Βάλτε τα δοχεία καλά κλεισμένα σε νερό που βράζει για 8 λεπτά, βγάλτε τα και αφήστε τα να κρυώσουν. Έτοιμα.