Ψητό κοτόπουλο με cranberry και εστραγκόν
Μία ζουμερή και εύκολη συνταγή για όλες τις μαγείρισσες που βαρέθηκαν το κοτόπουλο με πατάτες.
Υλικά
1 κουταλιά βούτυρο
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1/2 κούπα chilli sauce
1/3 κούπας μαύρη ζάχαρη
1/2 cranberry juice
1/2 κουταλιά αποξεραμένο εστραγκόν
Αλατοπίπερο
1,5 κιλό κοτόπουλο κομμένο
Εκτέλεση
1. Λιώστε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και τσιγαρίστε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει.
2. Προσθέστε το chilli, τη ζάχαρη, το χυμό cranberry, το εστραγκόν, το αλάτι, το πιπέρι και ετοιμάστε τα όλα σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να δέσει η σος.
3. Βάλτε το κοτόπουλο στο γκριλ για 40 λεπτά γυρνώντας τα κομμάτι ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
4. Τα τελευταία δεκαπέντε λεπτά αλείψτε με της σος.
5. Όταν είναι έτοιμα ρίξτε στης σος και βάλτε τα στη φωτιά μαζί για τρία λεπτά. Σερβίρετε.