Χριστουγεννιάτικη ψητή γαλοπούλα με σκόρδο και δεντρολίβανο
ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΙΟΥΛΗΣ
Κάντε εσείς την πιο γευστική συνταγή των εορτών.
Υλικά
8 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες
1/4 της κούπας φρέσκο δεντρολίβανο
1/4 της κούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά αλάτι
1 κουταλιά πιπέρι
1 γαλοπούλα 5,5 με 7 κιλά
Εκτέλεση
1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 160 βαθμούς.
2. Βάλτε στο μπλέντερ το λάδι, το δεντρολίβανο, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατέψτε μέχρι να γίνει ένα κολλώδες μείγμα.
3. Σηκώστε λίγο την πέτσα του στήθους χωρίς να την αφαιρέσετε και τρίψτε το μείγμα του δεντρολίβανου.
4. Τρίξτε το υπόλοιπο μείγμα έξω από την πέτσα και μέσα στη γαλοπούλα.
5. Βάλτε τη γαλοπούλα σε ένα ρηχό τηγάνι, με το στήθος προς τα πάνω.
6. Δέστε τα πόδια και βάλτε τις φτερούγες μέσα ανάμεσα στα μπούτια της γαλοπούλας.
7. Βάλτε το τηγάνι στο φούρνο και ψήστε για 4 περίπου ώρες ανάλογα με το μέγεθος της γαλοπούλας και το αν έχει γέμιση.
8. Σερβίρετε με υγρά που θα απελευθερώσει στο τηγάνι.