Χριστουγεννιάτικη πανακότα με μαστίχα από τη Νίκη Μερκούρη
ΝΙΚΗ ΤΑΟΥΣΑΝΗ ΜΕΡΚΟΥΡΗ
Φέρτε το άρωμα τον Χριστουγέννων στο σπίτι σας με αυτήν την συνταγή πανακότας και απολαύστε ένα ελαφρύ επιδόρπιο μετά από κάθε γεύμα.
Υλικά
1 λίτρο κρεμά γάλακτος
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 και 1/2 κουταλάκια του γλυκού μαστίχα κοπανισμένη
3 φακελάκια ζελατίνα σκόνη
500 γραμμάρια γλυκό τριαντάφυλλο
3 κουταλιές της σούπας ροδόνερο
Εκτέλεση
1. Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα μαζί με τη ζάχαρη.
2. Ρίχνουμε την κοπανισμένη μαστίχα στη κρέμα και ανακατεύουμε.
3. Περνάμε από σίτα την κρέμα και τότε ρίχνουμε μέσα τη ζελατίνη.
4. Ανακατεύουμε να διαλυθεί καλά και περνάμε πάλι από σίτα.
5. Ρίχνουμε στη φόρμα και αφήνουμε να παγώσει όλη νύχτα στο ψυγείο.
6. Ζεσταίνουμε το γλυκό τριαντάφυλλο σε κατσαρολάκι με το ανθόνερο και το ρίχνουμε πάνω από την πανακότα που έχουμε ξεφορμάρει.