Γκουρμέ συνοδευτικό για γιορτινά πιάτα: Σπαράγγια με τυρί
ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΙΟΥΛΗΣ
Μία απλή συνταγή που αναδεικνύει τη γεύση του σπαραγγιού και ταιριάζει τέλεια με φιλέτα.
Υλικά
Ένα ματσάκι μέτρια σπαράγγια
2 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα
1 κουταλιά ξύσμα λεμονιού
Φρεσκοτριμμένο αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
1. Ξεβγάλετε καλά τα σπαράγγια και κόψτε τα σκληρά λευκά μέρη στο κάτω μέρος τους.
2. Κόψτε τα σπαράγγια σε δύο με τρία μέρη κατά μήκος του σπαραγγιού.
3. Γεμίστε το τηγάνι με νερό μέχρι τη μέση. Όταν το νερό βράσει, ρίξτε μέσα τα σπαράγγια για δύο λεπτά.
4. Σουρώστε τα σπαράγγια και ρίξτε τα σε ένα μπολ όσο είναι ζεστά με το λάδι, την παρμεζάνα, το αλατοπίπερο και το ξύσμα λεμονιού.
5. Σερβίρετε και τα σπαράγγια σας θα είναι τέλεια.
Bloggers
01
10