Ένα γιορτινό ορεκτικό: Ρολά αγγουριού με λιαστή ντομάτα και άνηθο
ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΙΟΥΛΗΣ
Εύκολο, γρήγορο, υγιεινό και μεσογειακό.
Υλικά
100 γρ. τυρί κρέμα
2 κουταλιές φέτα
Λίγος βασιλικός
2 κουταλιές στραγγιστό γιαούρτι
2 κουταλιές λιαστές ντομάτες κομμένες ζουλιέν
1 κουταλιά ψιλοκομμένος φρέσκος άνηθος
1 μεγάλο αγγούρι
Αλατοπίπερο
Εκτέλεση
1. Με το peeler κόψτε το αγγούρι σε εξαιρετικά λεπτές φέτες.
2. Απλώστε τα σε μία πετσέτα και ραντίστε με αλάτι για να τραβήξει λίγο από τα υγρά τους.
3. Σε ένα μπολ βάλτε τη φέτα, το γιαούρτι, το τυρί κρέμα, τις λιαστές ντομάτες, το βασιλικό και τον άνηθο και ανακατέψτε.
4. Σκουπίστε τα αγγούρι με την πετσέτα.
5. Βάλτε με ένα κουτάλι λίγο από το ντιπ στην άκρη του αγγουριού και τυλίξτε. Αν ανοίγουν τα ρολά, κρατήστε τα σταθερά με μία οδοντογλυφίδα.