Τα πιο γιορτινά σοκολατάκια
Ξεχάστε ζαχαροπλαστεία, σούπερ μάρκετ και φούρνους και ακολουθήστε την παρακάτω συνταγή για να φτιάξετε τα δικά σας μοναδικά σοκολατάκια για τις γιορτές και να κεράσετε όλους τους φίλους και καλεσμένους σας. Τρία υλικά, ελάχιστα λεπτά προετοιμασίας, μηδενικός κόπος και οι σοκολατένιες μπαλίτσες σας είναι έτοιμες.
Υλικά
30-35 δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
250γρ. κουβερτούρα
60ml. Κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
1.Βάζετε την κουβερτούρα μαζί με την κρέμα γάλακτος σε μπεν μαρί και τις αφήνετε να λιώσουν.
2.Αποσύρετε από τη φωτιά και προσθέτετε μέσα στο μείγμα τα δαμάσκηνα. Ανακατεύετε πολύ καλά μέχρι να καλυφθούν όλα από τη σοκολάτα.
3.Βγάζετε ένα-ένα τα σοκολατένια πλέον δαμάσκηνα και με τη βοήθεια ενός κουταλιού τα τοποθετείτε πάνω σε αντικολλητικό χαρτί. Τα βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2-3 ώρες μέχρι να παγώσουν καλά και τα σερβίρετε σε μπολ ή μέσα σε χάρτινες θήκες.
Tip: Μπορείτε να βουτήξετε τα δαμάσκηνα σε κονιάκ πριν, για περισσότερο άρωμα.