Ζεστή λαχανόσουπα για πρώτο πιάτο στο ρεβεγιόν
ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΙΟΥΛΗΣ
Εύκολη και υγιεινή η λαχανόσουπα είναι η νότα από κουζίνες της Βόρειας Ευρώπης που χρειαζόταν το τραπέζι σας για να γίνει πιο γιορτινό.
Υλικά
1 μέτριο λάχανο ψιλοκομμένο
1 κονσέρβα ντομάτες κομμένες κύβους
1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
1 καρότο ψιλοκομμένο
2 σέλερι ψιλοκομμένα
6, 5 κούπες κρύο νερό
1 κουταλιά ζάχαρη
1 κύβο ζωμού μοσχαριού
Χυμό από δύο λεμόνια
Εκτέλεση
1. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ρίξτε το λάχανο, τις ντομάτες μαζί με τα υγρά τους, το καρότο, το κρεμμύδι και το σέλερι.
2. Σκεπάστε με το νερό, το χυμό λεμονιών και τη ζάχαρη και τον κύβο.
3. Βάλτε σε μέτρια φωτιά να βράσουν τα υλικά για τουλάχιστον δύο ώρες μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και η σούπα σας να πάρει γεύση.
4. Ρίξτε αλατοπίπερο ανάλογα με την παλέτα σας και απολαύστε.