Βακαλάος φιλέτο με αρωματικά βότανα
ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ
Καιρός για αποτοξίνωση και τι καλύτερο από ένα νοστιμότατο φιλέτο ψαριού.
Υλικά
700 γρ. βακαλάος φιλέτο
1 σκελίδα σκόρδο κομμένη σε φέτες
1 κουτ. τσαγιού δενδρολίβανο
1-2 φύλλα δάφνης αποξηραμένα
χυμός 1 λεμονιού
¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο
½ κουτ. τσαγιού ρίγανη
Αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες
1.Πλένετε τα φιλέτα και τα στεγνώνετε σε χαρτί κουζίνας.
2. Αναμειγνύετε το σκόρδο, το δενδρολίβανο, τη ρίγανη, τη δάφνη και το αλατοπίπερο και πασπαλίζετε με το μείγμα τα φιλέτα του βακαλάου.
3. Τα μεταφέρετε όλα σε ταψί και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 20΄περίπου.
4. Χτυπάτε το ελαιόλαδο με το χυμό λεμονιού και περιχύνετε το βακαλάο. Συνοδεύετε με ψητές πατάτες ή μια πράσινη σαλάτα.
Bloggers
01
10