Σαλάτα με πατζάρια και φέτα
Τι πιο γρήγορο και δροσιστικό, από μία σαλάτα που περιέχει μερικά από τα βασικότερα συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός σας και ταυτόχρονα ικανοποιεί την ανάγκη σας για ένα νόστιμο γεύμα που δεν σας «τρώει» περισσότερα από 20 λεπτά από την ζωή σας.
Υλικά:
100 γρ. φασολάκια
410 γρ. πατζάρια κονσέρβας, στραγγισμένα
300 γρ. ρεβύθια κονσέρβας, στραγγισμένα
1 κοκκινοπίπερο, κομμένο σε λωρίδες
½ κούπα έτοιμο dressing σαλάτας με σκόρδο και αρωματικά
50 γρ. τυρί φέτα, θρυμματισμένο
2 κουταλιές της σούπας καβουρδισμένο κουκουνάρι (προαιρετικό)
Εκτέλεση:
1.Ρίξτε τα φασολάκια σε βραστό νερό για 1 λεπτό, ώστε να μαλακώσουν. Στραγγίξτε τα και κρυώστε τα γρήγορα σε παγωμένο νερό.
2.Κόψτε σε φέτες τα πατζάρια και βάλτε τα στην άκρη. Απλώστε σε μια πιατέλα, τα πατζάρια, τα ρεβύθια, το κοκκινοπίπερο και τα φασολάκια.
3.Ψεκάστε τα με το dressing και έπειτα πασπαλίστε τα με την φέτα και το κουκουνάρι.
Εκτός από ένα εξαιρετικό ελαφρύ γεύμα, το πιάτο αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως συνοδευτικό σε κρέατα.