Δροσερή σαλάτα με κοτόπουλο, αβοκάντο και βότανα

Μία γευστική συνταγή για εσάς που έχετε βαρεθεί τις κλασσικές σαλάτες με κοτόπουλο. Η ουδέτερη γεύση του αβοκάντο αναδεικνύει τις γεύσεις από τα βότανα σε αυτή την ελαφριά και με λίγες θερμίδες συνταγή.

Υλικά

450 γρ. βραστό κοτόπουλο (κομμένο σε φέτες)

1 ώριμο αβοκάντο (κομμένο σε φέτες)

1 μεγάλο μαρούλι

2 κουταλιές φρέσκο εστραγκόν, ψιλοκομμένο

4 κουταλιές φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος

2 κουταλιές φρέσκο τσάιβς, ψιλοκομμένο

1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

8 φιλέτα αντζούγιας (βουτηγμένα στο γάλα και στραγγισμένα)

140γρ. γιαούρτι

2 κουταλιές ξύδι

280γρ. μαγιονέζα

λίγη πάπρικα

ζάχαρη

λίγο αλάτι

Εκτέλεση

1.Για το νρέσινγκ, βάζετε στο μπλέντερ, τα φιλέτα αντζούγιας, το κρεμμύδι, το εστραγκόν, το τσάιβς, τον μαϊντανό, τη μαγιονέζα, το γιαούρτι το ξύδι, την πάπρικα, τη ζάχαρη και το αλάτι. Τα πολτοποιείτε μέχρι να γίνουν ομοιόμορφο μείγμα. Βάζετε το μείγμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα για αν δέσει.

2.Σε μια πιατέλα, τοποθετείτε τα μαρουλόφυλλα και από πάνω βάλτε το κοτόπουλο και τις φέτες αβοκάντο. Περιχύνετε με το ντρέσινγκ και σερβίρετε.

3.Εναλλακτίκα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μαγιονέζα με χαμηλά λιπαρά για μια ακόμα πιο διαιτητική εκδοχή της σαλάτας σας.

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης