Υγιεινό γλύκισμα με μήλα
Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή με μήλα και δώστε στα παιδιά σας ένα γυγιεινό επιδόρπιο που θα λατρέψουν.
Υλικά
250 γραμμάρια τυρί σε μορφή κρέμας
250 ml γιαούρτι
2 μήλα
5 κουταλιές ζάχαρη
3 κρόκοι αυγού
3 ασπράδια αυγού
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
λίγο βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας χυμός λεμονιού
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
1. Τοποθετήστε το τυρί, το γιαούρτι, τους κρόκους αυγών, 3 κουταλιές ζάχαρη και το αλεύρι σε ένα μπλέντερ και ανακατέψτε μέχρι να γίνει ένα κρεμώδες μείγμα.
2. Προσθέστε τη βανίλια και ανακατέψτε.
3. Χτυπήστε τα ασπράδια αυγών με την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι να σφίξουν.
4. Ανακατέψτε τα δύο μείγματα καλά.
5. Ξεφλουδίστε τα μήλα, αφαιρέστε τον πυρήνα και κόψτε τα σε φέτες.
6. Περιχύστε τα με το χυμό λεμονιού και στρώστε τα σε ένα καλά βουτυρωμένο ταψί.
7. Χύστε το μείγμα επάνω τους και ψήστε τα σε μέτριο φούρνο για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί καλά.
8. Αναποδογυρίστε ή όχι και σερβίρετε ενώ είναι ακόμη ζεστό.