Μια διαφορετική μπολονέζ που σίγουρα θα λατρέψετε!
Ποιος είπε πως η μπολονέζ θέλει απαραίτητα κιμά;
Είστε vegan και δεν μπορείτε να φάτε κρέας; Τόσο το καλύτερο, γιατί η μπολονέζ μπορεί να γίνει εξίσου υπέροχη με όσπρια και συγκεκριμένα φακές. Δοκιμάστε τη συνταγή και θα μείνετε έκπληκτες με το γευστικό αποτέλεσμα.
Υλικά
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
Ελαιόλαδο
1 κολοκυθάκι
1 κόκκινη πιπεριά
1 ματσάκι μαϊντανό
Λίγο αποξηραμένη ρίγανη
1 κονσέρβα ντομάτα κομμένη σε κύβους
1 κούπα βρασμένες φακές
Εκτέλεση
1. Σε ένα τηγάνι κάψτε λίγο λάδι.
2. Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε.
3. Κόψτε σε ροδέλες το κολοκυθάκι και την πιπεριά και ρίξτε τες στο τηγάνι μαζί με το μαϊντανό και τη ρίγανη.
4. Αλατοπιπερώστε και αφού σοταριστούν για λίγα λεπτά ρίξτε τη ντομάτα και τις βρασμένες φακές.
5. Μόλις πάρουν μία βράση όλα τα υλικά μαζί, αφήστε σε μέτρια φωτιά για μισή ώρα.
6. Βράστε τα ζυμαρικά της αρεσκείας σας και ρίξτε τη διαφορετικά αυτή μπολονέζ μαζί με φρεσκοτριμμένο τυρί..