Mousse μαύρης σοκολάτας με 3 υλικά
QUEEN.GR
Δοκιμάστε να φτιάξετε αυτή τη συνταγή που δεν έχει βούτυρο και γάλα (οπότε λιγότερα λιπαρά) και απολαύστε μια ελαφριά mousse σοκολάτας.
Υλικά
170 γραμμάρια μαύρης σοκολάτας καλής ποιότητας (70% περιεκτικότητας σε κακάο) τριμμένη
8 ασπράδια αυγών
40 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
1.Λιώστε τη σοκολάτα σε ένα μπολ πάνω από νερό που σιγοβράζει (μπεν μαρί). Θα σας πάρει περίπου δέκα λεπτά. Μόλις λιώσει σβήστε τη φωτιά, αλλά αφήστε το μπολ πάνω από το νερό για να διατηρηθεί η σοκολάτα υγρή.
2. Με ένα μίξερ σε μέτρια ταχύτητα χτυπήστε τα ασπράδια να σφίξουν, προσθέστε τη ζάχαρη άχνη και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να σχηματιστούν σταθερές υφές .
3. Αφαιρέστε τη σοκολάτα από το μπεν μαρί και προσθέστε σε αυτή γρήγορα το 1/3 από τα χτυπημένα ασπράδια ανακατεύοντας με ένα σύρμα πραγματικά δυνατά.
4. Προσθέστε με μια σπάτουλα και τα υπόλοιπα χτυπημένα ασπράδια και ανακατέψτε απαλά.
5. Βάλτε τη mousse σε ένα μπολ και αφήστε τη στο ψυγείο για 2 ώρες πριν σερβίρετε.