Το πιο νόστιμο και αφράτο ελιόψωμο με την πιο εύκολη συνταγή
Ένα υπέροχο, παραδοσιακό ψωμί από το οποίο σίγουρα δεν θα μείνει ψίχουλο.
Μπορεί να το θυμάστε από όταν το έφτιαχνε η μαμά ή η γιαγιά σας και το εξαφανίζατε για πλάκα μέσα σε λίγα λεπτά, μπορεί και να μην έχετε δοκιμάσει ποτέ. Το ελιόψωμο, όμως, είναι ένα από τα πιο νόστιμα και υγιεινά σνακ που μπορείτε να φάτε μέσα στη μέρα (με μέτρο βέβαια, ε), ειδικά αν το έχετε φτιάξει οι ίδιες. Η παρακάτω συνταγή γίνεται μέσα σε λίγο χρόνο και θα σας ενθουσιάσει!
Υλικά
2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/2κ.γ.αλάτι
30γρ. βούτυρο
1/2 κούπα γραβιέρα τριμμένη
1/2 κούπα ελιές σε φετάκια
1/2κ.γ. ρίγανη
1/2 κούπα γάλα
1/4 κούπας νερό
για επικάλυψη
2κ.σ. γάλα και
2κ.σ.γραβιέρα
Εκτέλεση
1. Ρίχνετε σε ένα μπολ το αλεύρι και το βούτυρο και ανακατεύετε καλά.
2. Προσθέτετε τη γραβιέρα και τις ελιές, ανακατεύετε και έπειτα ρίχνετε το γάλα και το νερό. Ζυμώνετε μέχρι να βγει μια μαλακή ζύμη.
3. Απλώνετε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο ταψί και την αλείφετε με το γάλα. Πασπαλίζετε με την τριμμένη γραβιέρα.
4. Βάζετε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C και ψήνετε το ελιόψωμο για περίπου 25 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσει λίγο και το κόβετε σε κομμάτια.