Γρήγορα ταρτάκια αχλαδιού με λίγες θερμίδες
QUEEN.GR
Επειδή τα γλυκά μπορούν να καταστρέψουν τη δίαιτά σας δοκιμάστε αυτά τα μίνι ταρτάκια αχλαδιού με μόλις 50 θερμίδες το ένα.
Υλικά
4 κουταλάκια του γλυκού ανάλατο βούτυρο
2 αχλάδια
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο χυμό λεμόνι
2 κουταλάκια του γλυκού καστανή ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού καστανή ζάχαρη
1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
4 κουταλάκια του γλυκού απλό άπαχο γιαούρτι
18 μίνι ταρτάκια (φωλιές)
Εκτέλεση
1. Ξεφλουδίστε τα αχλάδια, αφαιρέστε τον πυρήνα και κόψτε τα σε μικρούς κύβους.
2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, λιώστε το βούτυρο σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.
3. Προσθέστε τα αχλάδια, το χυμό λεμονιού, τα 2 κουταλάκια μαύρη ζάχαρη και το αλάτι.
4. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσουν τα αχλάδια, αλλά να μην λειώσουν για περίπου 7 λεπτά.
4. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε μαζί το γιαούρτι και την υπόλοιπη καστανή ζάχαρη.
5. Βάλτε από μια κουταλιά περίπου της σούπας από το μείγμα με τα αχλάδια μέσα σε κάθε ταρτάκι και από πάνω από 1/4 κουταλάκι του γλυκού γιαουρτομείγμα. Αν θέλετε πασπαλίστε με ξύσμα λεμονιού για γαρνίρισμα και σερβίρετε είτε ζεστά είτε σε θερμοκρασία δωματίου.