Λαχταριστά μύδια με λευκό κρασί
ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΙΟΥΛΗΣ
Τα θαλασσινά μπορούν να γίνουν ο καλύτερος μεζές αν τα σερβίρετε με καλό κρασί σε ένα τραπέζι με μεσογειακές σπεσιαλιτέ. Δοκιμάστε αυτή την εύκολη συνταγή για μύδια και πειστείτε.
Υλικά
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κιλό φρέσκα μύδια
1/4 της κούπας λευκό κρασί
3 ντομάτες ψιλοκομμένες
1/4 της κούπας μαϊντανός
Εκτέλεση
1. Κάψτε το λάδι και ρίξτε στην κατσαρόλα για να τσιγαρίσετε το κρεμμύδι, την πιπεριά και το σκόρδο. Αφήστε τα σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν.
2. Δυναμώστε τη φωτιά και ρίξτε τα μύδια.
3. Ρίξτε το κρασί και ανακατέψτε για ένα λεπτό.
4. Ρίξτε τις ντομάτες και αφήστε όλα να βράσουν μαζί για πέντε λεπτά
5. Σερβίρετε τα μύδια σε ένα μεγάλο μπολ με το ζωμό.