Εύκολη τούρτα σοκολάτας
Δοκιμάστε αυτήν την εύκολη και γρήγορη συνταγή για σοκολατένια τούρτα και βυθιστείτε σε μια σοκολατένια απόλαυση.
Υλικά
8 αυγά
1 λίτρο γάλα
1 φακελάκι baking powder
8 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
7 φλιτζάνια λευκή ζάχαρη
Μισό φλιτζάνι κακάο σε σκόνη
1 πρέζα αλάτι
1 βανίλια
4 πλάκες κουβερτούρα
500 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
Ζάχαρη άχνη
Για το σιρόπι
50 γραμμάρια νερό
50 γραμμάρια ζάχαρη
λίγο Cointreau
Εκτέλεση
1. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπήστε τα αυγά μέχρι να ομογενοποιηθούν και προσθέστε σιγά σιγά τη ζάχαρη και μετά το αλεύρι συνεχίζοντας το χτύπημα.
2. Προσθέστε το κακάο, το baking powder, τη βανίλια και το αλάτι και ανακατέψτε.
3. Σε ένα ταψί τοποθετήστε αντικολλητικό χαρτί, βάλτε ένα τσέρκι μεσαίου μεγέθους και ρίξτε το μείγμα. Ψήστε στους 170 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά περίπου.
4. Σε ένα άλλο μπολ χτυπήστε την κρέμα γάλακτος με σύρμα μέχρι να σφίξει (προσέξτε να «μπαίνει» αέρας στην κρέμα όπως την χτυπάτε για να φουσκώσει),
5. Σε μια κατσαρόλα ζεστάνετε το γάλα και με το που αρχίσει να φουσκώνει σβήστε τη φωτιά, προσθέστε την κουβερτούρα ψιλοκομμένη ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι το μείγμα να γυαλίσει.
6. Προσθέστε την χτυπημένη κρέμα σιγά σιγά στο μείγμα της κουβερτούρας ανακατεύοντας συνεχώς (κουταλιά-κουταλιά).
7. Κόψτε το παντεσπάνι αφού κρυώσει στα τρία οριζόντια.
8. Βράστε τα υλικά του σιροπιού ανακατεύοντας μέχρι να δέσει.
9. Σε ένα λίγο μεγαλύτερο τσέρκι βάλτε το ένα παντεσπάνι και σιροπιάστε με ένα πινέλο.
10. Στρώστε από πάνω μια στρώση σοκολατένιας κρέμας, μετά ένα παντεσπάνι, ξανασιροπιάστε, πάλι μια στρώση κρέμας και το τελευταίο παντεσπάνι.
11. Στρώστε μια τελευταία στρώση μικρότερη κρέμας και βάλτε την τούρτα στο ψυγείο.
12. Πριν σερβίρετε πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη.