Αφράτα muffins με μερέντα και φουντούκι
ΝΑΓΙΑ ΚΩΣΤΙΑΝΗ
Τις Δευτέρες από παιδιά τις σιχαινόμασταν (συγγνώμη Χάρη και Πάνο Κατσιμίχα, αυτή είναι η αλήθεια) και τώρα που έχουμε μεγαλώσει το αίσθημα αυτό παραμένει το ίδιο. Για να ξορκίσουμε λοιπόν τη μαυρίλα της Δευτέρας, αποφασίσαμε μα φτιάξουμε μια ντουζίνα λαχταριστά, πανεύκολα, σοκολατένια muffins και να κάνουμε σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Πιστεύουμε πως θα συμφωνήσετε μαζί μας.
Υλικά
125γρ. μαλακό βούτυρο
125γρ. ζάχαρη
2 αυγά
250γρ. αλεύρι
1κ.γ. μπέικιν πάουντερ
3/4κ. γάλα
1 βανίλια
3κ.σ. μερέντα
70-80γρ. φουντούκια
Εκτέλεση
1.Ρίχνετε στο μίξερ ένα-ένα τα υλικά, εκτός από τη μερέντα και τα φουντούκια, και τα χτυπάτε καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
2.Μόλις το μείγμα γίνει λείο, προσθέτετε τη μερέντα και τα φουντούκια (τα οποία θα έχετε θρυμματίσει πριν) και ανακατεύετε με ένα κουτάλι.
3.Βουτυρώνετε ελαφρά τη φόρμα για muffins και γεμίζετε τις θήκες με το μείγμα μέχρι τη μέση.
4.Βάζετε τα muffins σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C και τα ψήνετε για 25-30 λεπτά. Αφήνετε να κρυώσουν ελαφρά και σερβίρετε (ιδανικά με τριμμένο φουντούκι).