Ανάλαφρο κέικ πορτοκάλι

Τα περισσότερα κέικ είναι κάπως στεγνά, κάπως βαριά, κάπως «μπετόν» για να το πούμε πιο απλά, και δεν κατεβαίνουν εύκολα κάτω. Όχι όμως αυτό. Το συγκεκριμένο πορτοκαλένιο κέικ είναι τόσο ελαφρύ και αφράτο που θυμίζει περισσότερο αφρό και όχι κλασικό κέικ, θα σας γεμίσει μυρωδιές και αρώματα και σίγουρα θα το ξαναφτιάξετε πολύ σύντομα. Γιατί, εκτός των άλλων, είναι και πανεύκολο.

Υλικά
6 αυγά
3 κούπες ζάχαρη
3 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κούπα καλαμποκέλαιο
1 κούπα χυμό πορτοκάλι
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
1 φακελάκι (20γρ.) baking powder
1 βανίλια
άχνη ζάχαρη (προαιρετικά)

Εκτέλεση
1.Βάζετε όλα τα υλικά στο μίξερ και τα χτυπάτε για περίπου 4 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα.
2.Αδειάζετε το μείγμα σε ένα μεγάλο, βουτυρωμένο ταψί και το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 30 λεπτά, κι έπειτα για άλλα 30 λεπτά στους 170C.
3.Το αφήνετε λίγο να κρυώσει και αν θέλετε το πασπαλίζετε με άχνη ζάχαρη πριν το σερβίρετε.

© 2014-2024 Queen.gr - All rights reserved
× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης