Πορτοκάλια σιροπιαστά με 4 υλικά σε 4 βήματα

Πορτοκάλια σιροπιαστά με 4 υλικά σε 4 βήματα

Γρήγορο και ιδιαίτερο γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι με τέσσερα υλικά.

Υλικά
3 πορτοκάλια χωρίς κουκούτσια
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι νερό
Χυμός μισού λεμονιού

Εκτέλεση
1. Πλύνετε τα πορτοκάλια και αφαιρέστε τη φλούδα τους. Κόψτε τη φλούδα από τα 2 με ένα κοφτερό ψαλίδι σε λεπτά κομμάτια (όπως το κυδώνι), βράστε τα σε αρκετό νερό για τριάντα λεπτά και αφήστε τα να στραγγίξουν.
2. Για περίπου πέντε λεπτά βράστε τη ζάχαρη, το νερό και το χυμό λεμονιού.
3. Προσθέστε τα βρασμένα κομματάκια από τις φλούδες και αφήστε το σιρόπι να βράσει άλλα λίγα λεπτά.
4. Αφήστε το σιρόπι να ησυχάσει και να κρυώσει τελείως. Κόφτε τα πορτοκάλια σε ροδέλες, βάλτε τα σε μπολ και περιχύστε τα με το σιρόπι. Απολαύστε.