Υγιεινό γλύκισμα με βρώμη
QUEEN.GR
Δοκιμάστε να φτιάξετε αυτό το δροσερό γλυκό με βρώμη και βατόμουρα, μια παραλλαγή του κλασικού σκωτσέζικου γλυκού cranachan.
Υλικά
50 γραμμάρια αλεύρι βρώμης
300 ml κρέμα γάλακτος
3 κουταλιές της σούπας μέλι
6 κουταλιές της σούπας σκωτσέζικο ουίσκι
340 γραμμάρια φρέσκα βατόμουρα
Εκτέλεση
1. Ψήστε το αλεύρι βρώμης κάτω από το γκριλ ανακατεύοντας κατά διαστήματα μέχρι να ροδίσει και αφήστε το να κρυώσει.
2. Χτυπήστε την κρέμα μέχρι να μπορεί να στέκεται και στη συνέχεια προσθέστε το αλεύρι βρώμης, το μέλι και το ουίσκι.
3. Σε τέσσερα γυάλινα ποτήρια φτιάξτε στρώσεις κρέμας και βατόμουρων στολίζοντας με λίγα βατόμουρα την κορυφή.
4. Βάλτε τα για λίγες ώρες στο ψυγείο και αφαιρέστε 30 λεπτά πριν τα απολαύσετε.