Το πιο γευστικό κοτόπουλο στη γάστρα
Μπελαλίδικο κοτόπουλο που όμως η γεύση του θα αποζημιώσει τον κόπο σας.
Υλικά
1 κοτόπουλο
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά αλεύρι
1 κούπα ζωμό κοτόπουλου
Αλατοπίπερο
300 γρ. καθαρισμένα baby carrots
2 πράσα ψιλοκομμένα
2 κούπες μηλίτη
Λίγο σέλερι
Λίγο θυμάρι
Λίγο μαϊντανό
500 γρ. καθαρισμένες baby πατάτες
Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 170.
2. Δέστε τις φτερούγες και τα μπούτια του κοτόπουλου.
3. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ρίξτε το λάδι.
4. Μόλις κάψει ρίξτε το κοτόπουλο ολόκληρο στην κατσαρόλα και γυρίστε το όσες φορές χρειαστεί για να σοταριστεί από όλες τις πλευρές.
5. Βάλτε το κοτόπουλο σε μία πιατέλα.
6. Ρίξτε στην κατσαρόλα το αλεύρι και αφήστε για δύο λεπτά.
7. Προσθέστε το μηλίτη και το ζωμό και αφήστε τα να πάρουν μία βράση.
8. Ξαναβάλτε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα με το στήθος προς τα πάνω και προσθέστε τα μυρωδικά και το μπαχαρικά και αφήστε για σχεδόν μία ώρα και κάτι ώρα στη φωτιά.
9. Προσθέστε τα καρότα, τις πατάτες και τα πράσα και βγάλτε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
10. Μεταφέρετε όλα τα υλικά στη γάστρα και βάλτε τη στο φούρνο για 40 λεπτά μέχρι να ψηθούν τα λαχανικά και να πιει τα ζουμιά το κοτόπουλο.
11. Αφήστε να κρυώσει και σερβίρετε.