Γρήγορος και γευστικός σιμιγδαλένιος χαλβάς
Φτιάξτε αυτό το παραδοσιακό γλυκό και πλημμυρίστε την κουζίνα σας με άρωμα κανέλας.
Υλικά
1φλιτζάνι λάδι
2 φλιτζάνι σιμιγδάλι
3 φλιτζάνια ζάχαρη
4 φλιτζάνια νερό
1 ξύλο κανέλας
Καρύδια ψιλοκομμένα
Εκτέλεση
1. Ζεστάνετε το λάδι σε σιγανή φωτιά και ρίξτε μέσα το σιμιγδάλι και τα καρύδια και ανακατέψτε μέχρι να ξανθύνει το σιμιγδάλι.
2. Ταυτόχρονα βάλτε σε ένα κατσαρολάκι το νερό με τη ζάχαρη και την κανέλα και αφήστε τα να βράσουν.
3. Όταν το σιμιγδάλι ξανθύνει, ρίξτε το μείγμα του νερού και της ζάχαρης και ανακατέψτε μερικά λεπτά μέχρι να πήξει.
4. Αποσύρετε από τη φωτιά, σκεπάστε με μια πετσέτα και κλείστε την κατσαρόλα με το καπάκι της.
5. Μετά από περίπου 30 λεπτά ρίξτε το χαλβά σε μια φόρμα και αφήστε τον να κρυώσει.
6. Ξεφορμάρετε, πασπαλίστε με κανέλα και αν θέλετε σιρόπι από γλυκό του κουταλιού της αρεσκείας σας και απολαύστε.