Ριγκατόνι με μπέικον και παρμεζάνα

Ριγκατόνι με μπέικον και παρμεζάνα

Ξεφύγετε για λίγο από τις κλασικές κόκκινες και λευκές σάλτσες που κάνετε συνέχεια και δοκιμάστε να φτιάξετε μια ξεχωριστή συνταγή για μακαρόνια, εξίσου εύκολη και γρήγορη με τη σάλτσα ντομάτα, αλλά πολύ πιο νόστιμη. Όλοι χρειαζόμαστε μια αλλαγή που και που, σωστά;

Υλικά
500γρ. μπέικον
1/4κ.γ. νιφάδες κόκκινης πιπεριάς
½ κουτί ριγκατόνι (ή πένες)
½ κούπα κρέμα γάλακτος
½ κούπα τυρί κρέμα
¼ κούπας παρμεζάνα, τριμμένη
2 αυγά
1/4κ.γ. μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση
1.Τσιγαρίστε το μπέικον σε ένα τηγάνι και μόλις είναι έτοιμο πασπαλίστε το με τις νιφάδες κόκκινης πιπεριάς. Μόλις έχουν πάρει όλα χρώμα, κατεβάστε το από τη φωτιά, αφήστε το να κρυώσει και κόψτε το σε μικρά κομματάκια.
2.Στο μεταξύ, βράστε τα ριγκατόνι σε αύθονο αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο.
3.Ρίξτε την κρέμα γάλακτος και το τυρί κρέμα σε ένα τηγάνι, ζεστάνετέ τα μέχρι να λιώσει το τυρί και ανακατέψτε καλά μέχρι να δημιουργηθεί μια απαλή σος. Κατεβάστε την από τη φωτιά και προσθέστε την τριμμένη παρμεζάνα, τα αυγά και το πιπέρι και ανακατέψτε καλά.
4.Σουρώστε τα μακαρόνια, ρίξτε τα ξανά μέσα στην κατσαρόλα και προσθέστε αμέσως την λευκή σος ανακατεύοντας καλά (τα καυτά μακαρόνια θα μαγειρέψουν τα αυγά).
5.Μόλις είστε ικανοποιημένοι με το ανακάτεμα, σερβίρετε.