Μια διαφορετική καρμπονάρα που θα λατρέψετε
Η γκουρμέ εκδοχή ενός λατρεμένου πιάτου.
Εύκολη και λαχταριστή, αυτή είναι η καρμπονάρα που μπορείτε να σερβίρετε σε ένα ρομαντικό δείπνο με τον καλό σας, στο κυριακάτικο οικογενειακό τραπέζι, μέχρι και σε επίσημα δείπνα, και να μείνουν όλοι ενθουσιασμένοι.
Υλικά
500 γρ. σπαγγέτι
1κ.σ. ελαιόλαδο
4 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
1 κούπα τριμμένη παρμεζάνα
2 ασπράδια αυγών χτυπημένα
2 κρόκοι αυγών ολόκληροι
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
1. Βράστε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες στο πακέτο.
2. Κάψτε το λάδι και τσιγαρίστε το μπέικον.
3. Πάρτε 1/4 της κούπας από το νερό που βράζουν τα μακαρόνια και σουρώστε τα υπόλοιπα.
4. Βγάλτε το τραγανό μπέικον από το βαθύ τηγάνι και ρίξτε τα μακαρόνια και το 1/4 της κούπας νερό.
5. Αφήστε τα να βράσουν για ένα λεπτό και βγάλτε τα από τη φωτιά. Ρίξτε την παρμεζάνα και τα ασπράδια.
6. Μοιράστε τα μακαρόνια σε δύο πιάτα, περιχύστε το μπέικον και προσεκτικά τοποθετείστε ένα κρόκο σε κάθε πιάτο αφού δημιουργήσετε μία «φωλιά» στα μακαρόνια.