Μήλα με ρούμι στο φούρνο
QUEEN.GR
Δοκιμάστε αυτήν την ιδιαίτερη συνταγή και απολαύστε ένα γλύκισμα που θα μπορούσαμε να το πούμε και μήλα «ογκρατέν».
Υλικά
3 πράσινα μήλα
140 γραμμάρια αλεύρι
150 γραμμάρια ζάχαρη
3 αυγά
130ml γάλα
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
5 κουταλιές της σούπας ρούμι
Εκτέλεση
1. Με το βούτυρο γρασάρετε τη βάση και τις πλευρές από ένα πυρίμαχο σκεύος και πασπαλίστε με ζάχαρη.
2. Πλύνετε, ξεφλουδίστε, αφαιρέστε τα κουκούτσια και κόψτε τα μήλα σε φέτες.
3. Τοποθετήστε τα στο βουτυρωμένο σκεύος και πασπαλίστε με άλλη μια λεπτή στρώση ζάχαρης.
4. Σε ένα μπολ χτυπήστε τα αυγά ελαφρά και προσθέστε εναλλάξ το αλεύρι και την υπόλοιπη ζάχαρη με το γάλα και το ρούμι συνεχίζοντας το χτύπημα.
5. Χύστε το μείγμα πάνω από τα μήλα και ψήστε σε μέτριας θερμοκρασίας προθερμασμένο φούρνο για περίπου 15 λεπτά.