Κόκκινη καρμπονάρα με κοτόπουλο από τη Νίκη Μερκούρη
Μία διαφορετική καρμπονάρα που θα αγαπήσετε και εσείς και ο σύντροφος σας.
Υλικά
300 γρ. κοτόπουλο σε κύβους
1 πιπεριά κόκκινη
1 ποτήρι κόκκινο κρασί ημίγλυκο
1 φέτα μπέικον ψιλοκομμένη
2 κουταλιές σούπας κέτσαπ
300 γρ. σπαγγετίνι
200 γρ. τυρί κρέμα
1 κουταλιά κόκκινο πιπέρι ολόκληρο
Εκτέλεση
1. Μαρινάρουμε το κοτόπουλο στο κρασί με το μπέικον.
2. Βράζουμε τα μακαρόνια και τα στραγγίζουμε.
3. Ψιλοκόβουμε την πιπεριά.
4. Παίρνουμε ένα τηγάνι βαθύ και σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο το κοτόπουλο αφού το στεγνώσουμε μαζί με το μπέικον.
5. Ρίχνουμε και την πιπεριά να μαλακώσει και σβήνουμε με το κρασί αφού το ανακατέψουμε με την κέτσαπ.
6. Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ από το κρασί ρίχνουμε το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
7. Ανακατεύουμε και τα μακαρόνια και σερβίρουμε ζεστά αχνιστά με τα κόκκινα πιπέρια και λίγο ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο με μαϊντανό.